0210

2013

Wanneer wisselt u naar winterbanden?

Elk jaar barsten de discussies over winterbanden weer los. Zijn ze nou écht nodig of niet? Toch zien we bij Route Mobiel steeds meer mensen ervoor kiezen om 4 van deze banden onder hun auto te hangen. Het moment van vervangen wordt op deze manier een jaarlijkse traditie. Tijd dus voor een poll.

18 reacties

 1. is in dit land niet nodig met een goed profiel op je normale banden kom je hier de winter wel door

  03 oktober, 2013 om 18:00

  Bericht

 2. Hilbert

  03 oktober, 2013 om 18:21

  Ik heb sinds enkele jaren winterbanden. Die verwissel ik eenvoudig zelf, in minder dan een kwartier is het klaar. Ik heb wel een garagekrik. Het rijden in slechte winterse weersomstandigheden gaat merkbaar beter met winterbanden. En het kost nauwelijks een cent extra, want tijdens het gebruik van de ene set banden staat de andere stil en slijt niet. De autokosten worden namelijk veroorzaakt door de slijtage van de band, en niet door de eerste aanschaf. Veiligheid voor een prikkie!

  • Ernest

   04 oktober, 2013 om 08:03

   Volledig mee eens! Zelf doen is eenmalig een krik aanschaffen (30 euro) en evt een goede sleutel.

  • J.G.Kuiper

   04 oktober, 2013 om 09:18

   Ook ik ben het eens en verwissel mijn banden meestal rond 1 november en in maart.

 3. pat

  03 oktober, 2013 om 18:33

  Als de temperatuur onder de 10 graden blijft, wissel ik mijn banden. Je merkt het pas als jr winterbanden gebruikt hoeveel grip je hebt!!! En niet alleen met sneeuw!!!

 4. Vicky

  03 oktober, 2013 om 18:39

  Ik wissel elk jaar in oktober naar de winterbanden en april, zomerbanden.
  Zo voel ik mij veilig het hele jaar door.

 5. Yp

  03 oktober, 2013 om 18:46

  Ik rijd zomer en winter op M+S banden, volgens fabrieksvoorschrift in mijn 4×4 aangedreven auto.

 6. loe

  03 oktober, 2013 om 20:15

  ik rij het hele jaar door op winterbanden , jammer dan dat ze in de zomer sneller slijten

 7. Folkert

  03 oktober, 2013 om 23:56

  Gewoon rustig rijden in de winter, dan heb je echt geen winterbanden nodig.
  Wordt niet overmoedig als je op winterbanden rijdt, want dan loop je meer risico dan ik. Veel propaganda van allerlei kanten om winterbanden te nemen, er is immmers geld te verdienen… Als je niet naar het buitenland hoeft in de winter(duitsland verplicht) gewoon rustig doorrijden op je normale banden zolang ze nog een beetje profiel hebben. Slippen de banden eenmaal een beetje door, leg er een automat voor en je bent zo weer mobiel.

  • Michiel

   04 oktober, 2013 om 08:28

   Folkert dit is dus precies waarom je winterbanden nodig hebt. Jij legt er een matje voor als je gaat slippen. Nu heb je het over optrekken, maar wat als je zachtjes rijdt en er plotseling een kind voor je auto rent. Als je dan gaat slippen ben je echt te laat met je matje.

   Los hiervan als je op de snelweg rijdt en jij past je snelheid aan dat je 80 rijdt dan ben je echt niet veilig bezig. Ik ben het helemaal met je eens dat je niet overmoedig moet worden met winterbanden, maar je hebt gewoon meer grip en dat komt de veiligheid zeker ten goede.

   Ik rijdt zelf 50.000 km per jaar en wissel de banden ook zelf. Gewoon via marktplaats tweedehands velgen aangeschaft. Mijn vrouw rijdt maar 5.000 km per jaar waarvan het meeste op zomerbanden, maar voor haar heb ik ook winterbanden. Ik wil het niet meemaken dat ze met de kinderen een ongeluk heeft wat met winterbanden had kunnen voorkomen.

   Veiligheid voorop en ja dat is in beginsel je snelheid aanpassen, maar zeker ook winterbanden in de winter.

  • J.l.j. Schouten

   23 december, 2014 om 23:22

   Folkert, Dirk;
   Jammer dat je zo over veiligheid denkt, het is niet de vraag of winterbanden nuttig zijn het is de vraag hoeveel schade je jezelf en een ander toebrengt. Winter banden geven je een kortere remweg. Als ik rem met winterbanden zit je wel zeker achter in mijn voertuig terwijl we allebij dezelfde snelheid hadden.

 8. Henny

  04 oktober, 2013 om 11:04

  Ik heb zelf Michelin zomerbanden banden er op :
  Dit zijn volgens de diverse testen de allerbeste banden qua wegligging in de regen met de kortste remweg en zo.
  Kan iemand mij bewijzen dat goedkope winterbandjes beter zijn dan deze.

  • Johan

   08 oktober, 2013 om 13:07

   Is een appel een peer?

 9. Dirk

  04 oktober, 2013 om 15:28

  In een land als Nederland zijn winterbanden echt niet nodig. Geen heuvels, en heel weinig sneeuw. Ik pas gewoon mijn snelheid aan op die enkele dag dat er versgevallen sneeuw is die nog niet geschoven of gepekeld is. Wat ik zie, en dat is ook uit onderzoek gebleken, is dat mensen met winterbanden gewoon veel harder rijden. Het aantal ongelukken ligt dan ook niet lager bij gebruikers van winterbanden.

  • J.L.J. Schouten

   23 december, 2014 om 23:29

   Dirk;
   Ik vraag me af of je wel eens op de openbare weg kom.
   Elke weg heeft wel een helling van enkele procenten welke bij ijzel en platgereden sneeuw al onbegaanbaar wordt met M+S en “zomerbanden” zelf een tractor lukt dat niet!

 10. Guusje

  24 augustus, 2015 om 10:57

  Ik vind het zeer verstandig om gewoon je banden netjes te verwisselen. Ze geven al meer grip als de temperaturen onder de 7 graden Celsius komt. Winterbanden zijn gewoon veel veiliger dan het rijden met zomerbanden in de winter. De veiligheid in het verkeer staat voorop. Ook als je het niet voor jezelf wil doen, vind ik dat je het voor andere moet doen. Als jij de veroorzaker van een ongeluk bent en door jou toedoen raakt iemand gewond, zit je daar je hele leven nog mee.

 11. L@u

  24 september, 2015 om 18:25

  Als je naar Duitsland rijdt en je hebt in de winter geen winterbanden wordt je ondanks dat je niet aansprakelijk bent bij een aanrijding toch gedeeltelijk aansprakelijk gesteld.
  Ook in Nederland voel ik mij veiliger met winterbanden.

 12. Nick

  09 december, 2017 om 10:04

  Bedankt voor deze blog. Ik twijfel vaak wanneer ik de winterbanden moet plaatsen. Dit is weer het moment om ze te plaatsen.

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

 • Henk Bom uit Amsterdam

  Henk Bom uit Amsterdam

  Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

 • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.