1612

2015

Met de auto op wintersport? Zorg voor een goede voorbereiding.

Als u met de auto op wintersport gaat, is een goede voorbereiding belangrijk. Hier vindt u enkele tips:

Winterbanden – Winterbanden hebben een grover profiel, zijn gemaakt van een speciaal zacht rubbermengsel waardoor ze bij temperaturen onder de 7 graden veel meer grip hebben op sneeuw en ijs dan gewone banden. Een winterband is herkenbaar aan het opschrift M+S (Modder & Sneeuw) op de zijkant. Daarnaast staat een maximum snelheidsaanduiding in de vorm van een letter Q (160 km/u), T (190 km/u) of H (210 km/u). Winterbanden zijn niet verplicht maar, wel aan te raden.

 • Sneeuwkettingen – Wat is nou de manier om je sneeuwkettingen om te leggen? Klik hier voor meer informatie over het omleggen van sneeuwkettingen
 • Skibox – Een skibox is ideaal. Alle ski’s, snowboards etc. kunt u erin kwijt. Verpak kleding in plastic hoezen, want natte skischoenen of ski’s veroorzaken een laagje water in de box. Vergeet niet een keukentrapje mee te nemen, die u boven op de bagage legt in de box.
 • Winterbeurt – Zorg dat de auto een “winterbeurt” gehad heeft waarbij het koelsysteem en de ruitensproeier van de auto beveiligd zijn tegen temperaturen van -30 graden.
 • Verzekeringen – Sluit Pechhulp Europa dekking af om te voorkomen dat u lang moet wachten met pech langs een koude weg. En heeft u een reisverzekering afgesloten? Wel fijne gedachte dat u vergoeding krijgt als uw spullen worden gestolen of u onverwacht uw reis moet afbreken. Kies voor een doorlopende of een kortlopende reisverzekering van Route Mobiel.

 Zelf doen voor vertrek

 • Controleer alle lampen.
 • Voldoet de accu nog? Deze kunt u vaak gratis laten doormeten bij uw garage.
 • Check of het reservewiel in orde is en of de krik nog werkt.
 • Vervang de ruitenwisserbladen als ze stroef zijn of strepen gaan trekken.
 • Smeer alle rubbers van deuren en achterklep in met talkpoeder, siliconenspray of vaseline. Dit voorkomt het vastvriezen van de rubbers.
 • Controleer bandenspanning en profieldiepte.
 • Raadpleeg voor vertrek de weersvoorspellingen en de actuele verkeersinformatie.

Wat neemt u mee?
Reservelampen, startkabels, sneeuwkettingen, reserve ruitenwissers, ruiten ontdooier, extra antivriesvloeistof, slotspray, sleepkabel, olie, handschoenen, een deken om op te kunnen knielen tijdens het bevestigen van de sneeuwkettingen of het verwisselen van een band, plankje voor de krik, verbanddoos (in Oostenrijk verplicht), zaklamp, fluorescerend hesje

Gebruik een handige bagage checklijst, zodat u niets kunt vergeten.

Bron: www.skiplein.nl

2 reacties

 1. Pieter de Meijer

  15 januari, 2016 om 18:13

  Beste mensen van Route Mobiel, Vandaag voor het eerst in vele jaren een beroep moeten doen op de pechhulp. Een geweldige en duidelijke telefoonverwijzing. Een bijzonder vriendelijke en adequate ontvangst door de telefoniste en binnen de aangegeven tijd was er een zeer correcte en adequate monteur die in no time mijn auto weer toegankelijk wist te maken. Chapeau aan u allen.

  • Tom Rooker

   18 januari, 2016 om 11:16

   Beste meneer Meijer,

   Het is nooit prettig om gebruik te moeten maken van pechhulp. Wij zijn blij dat wij u goed hebben kunnen helpen. Dank voor het compliment.

   Groeten,
   Team Route Mobiel

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

 • Henk Bom uit Amsterdam

  Henk Bom uit Amsterdam

  Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

 • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.