0301

2016

A13 opnieuw ‘pechweg van het jaar’ in 2015

Alkmaar, 31 december 2015 – De A13 sleept opnieuw de ‘pechweg van het jaar’-award van Route Mobiel binnen. Dit blijkt uit een data-analyse van de pechhulpverlener. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk de A10 en A16. De A65 en A326 kenden geen pechgevallen in 2015.

Op de A13, de snelweg tussen Den Haag en Rotterdam, komen maar liefst 3 keer zoveel pechgevallen voor als op de gemiddelde snelweg. De tweede plaats in de lijst wordt ingenomen door de ringweg van Amsterdam: de A10. Hier werden 2,7 keer zoveel pechgevallen gemeld als gemiddeld. Edward Reinderts, commercieel directeur van Route Mobiel: ‘De A13 bleek dit jaar de drukste snelweg van Nederland te zijn uit onderzoek van het CBS. De grote verkeersdrukte kan een verklaring zijn voor de vele pechgevallen.’

Weinig pechgevallen op provinciale wegen
De top drie van Rijkswegen met de meeste pechgevallen wordt afgesloten met de A16. Op deze snelweg waren ruim 2 keer zoveel pechgevallen als gemiddeld. Op de vierde plek, het scheelde niet veel, staat de A9. De A12 maakt de top vijf compleet met 1,8 keer zoveel meldingen als gemiddeld. Toch waren er in 2015 weinig pechgevallen op provinciale wegen. Reinderts: ‘Slechts 17% van de pechgevallen gebeurde op provinciale wegen. De verkeersdruk is hier ook niet zo hoog en daardoor zie je dat het aantal pechgevallen hier ook minder is.’ Op provinciale wegen A65 en A326 zijn geen pechgevallen geweest. Vooral de nummer drie van de lijst, de A31, heeft het goed gedaan: er maar liefst 7,8x minder pechgevallen gemeten dan gemiddeld.

Top 5 meeste pechgevallen
1. A13 (3x meer dan gemiddeld)
2. A10 (2,7x meer)
3. A13 (2,3x meer)
4. A9 (2,2x meer)
5. A12 (1,8x meer)

Top 5 minste pechgevallen
1. A65 (0 pechgevallen)
2. A326 (0 pechgevallen)
3. A31 (7,8x minder)
4. A35 (4,3x minder)
5. A77 (4,1x minder)

Meeste pech binnen de bebouwde kom
Slechts één op de tien pechgevallen gebeurt op een snelweg. De overige negen gebeuren binnen de stads- of dorpsgrenzen. Reinderts: ‘Wanneer een auto met pech op de Rijkswegen staat kun je denken aan lekke banden, elektrische storingen of het wegslepen van een auto na een ongeluk. Pechgevallen in de bebouwde kom zijn vaak auto’s die niet meer willen starten, lege accu’s of automobilisten die hun auto niet meer in kunnen.’

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.