2003

2017

De 5 mooiste autoroutes van Europa.

amalfi coast route mobiel

Nu de eerste lentedag alweer is aangebroken, laat de zomer niet lang meer op zich wachten! Alvast tijd dus om te kijken waar je deze zomer naar toe zou willen als je met de auto op vakantie gaat. Wij zetten alvast de pareltjes van Europese wegen voor je op een rij! Deze mogen absoluut niet op je lijstje ontbreken van beste toeristische routes!

Noorwegen – De Gouden Route (Geiranger-Trollstiger)

trollstigen route mobielGeirangerfjord route mobiel

De ‘Gouden Route’ is een weg door de West-Noorse natuur tussen Geiranger en Trollsigen en wordt ook wel de ‘Trollenroute’ genoemd. Het is een populaire toeristische weg met elf haarspeldbochten met uitzichten op berghellingen, watervallen, diepe fjorden en valleien.  Deze route staat bekend als een van de mooiste in Noorwegen.

Start: Langevatn

Einde: Strynefjellet en Sogge Bru in Romsdalen

Lengte: 104 km

Bijzonderheden: Weg is gesloten in de wintermaanden. Open tussen Mei en Oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Ierland – The Wild Atlantic Way

wild atlantic way route mobielwild atlantic way routemobiel

De ruige westkust van Ierland is de langste toeristische kustroute ter wereld. ‘The Wild Atlantic Way’ loopt langs de gehele westkust van Ierland en brengt je langs grillige schiereilanden, levendige dorpen, verborgen stranden en prachtige baaien.

Start: Inishowen Peninsula

Einde: Kinsdale

Lengte: 2600 km

Roemenië – Transfagarasan

Transfagarasan route mobiel

Transfagarasan route mobiel

“We were wrong, this is better than the Stelvio, this is the best road in the world!” Jeremy Clarkson – Top Gear

Geprezen door Top Gear en ook wel bekend als de ‘the road to the sky’ (een hoogte van boven de 2000 meter). Als je in de zomer in Roemenië bent mag je deze zeker niet overslaan. De TransFagarasan loopt dwars door Moldoveanu en Negoiu – de hoogste toppen van het Faragas gebergte en van Roemenië. Met haarspeldbochten en prachtige uitzichten is het een van de meest spectaculaire wegen in Europa!

Start: Cartsoara

Einde: Curtea de Arges

Lengte: 114 km

Bijzonderheden: Open tussen eind juni en eind oktober (afhankelijk van het weer)

Italië – Amalfi Kustroute

amalfi coast route mobielAmalfi Coast route mobiel

De Amalfikust is één van de mooiste kustgebieden in Italië. Een weg omringd met een landschap waar kliffen uit de azuurblauwe zee oprijzen, en waar kleurrijke middeleeuwse dorpjes in de heuvels zijn gebouwd. Een supermooie kustlijn met veel historie. Als je deze route doet maak dan ook een stop bij een van de vele archeologische opgravingen, zoals het beroemde Pompeï.

Start: Napels

Einde: Sorrento

Lengte: 50 km

Schotland – Glencoe naar Fort William

Glencoe fort william route mobielGlencoe fort william route mobiel

Niet de langste uit ons lijstje, maar geen roadtrip door Schotland is compleet zonder het magische stuk tussen Glencoe en Fort William. Deze doorgaande weg richting het noorden door de hooglanden is adembenemend.. En vooral bij bewolking zien de bergen er dramatisch uit. Feitje: de James Bond film Skyfall rijdt ook langs deze weg! Kun je niet genoeg krijgen van Schotland? Rijd dan de hele ‘North Coast 500’ een circuit van 500 mijl (805 km)

Start: Glencoe

Einde: Fort William

Lengte: 26 km

 

Uiteraard zijn er nog veel meer prachtige routes in Europa, heb jij nog tips? We horen het graag! Als je een roadtrip in Europa plant, vergeet dan je Pechhulp Europa niet! Meer lezen: http://routemobiel.nl/pechhulp-europa/

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.