3103

2017

Je hond mee in de auto? Houd rekening met het volgende…

route mobiel hond in auto

Het weer wordt weer mooier dus we kunnen er weer lekker op uit! Als je een hond hebt gaat die natuurlijk lekker mee. Veel honden vinden het dan ook geen probleem om mee te gaan in de auto. Ze associëren een autoritje met lekker wandelen! Maar waar moet je op letten?

Veiligheid voor alles – Zet je hond vast

Volgens de wet ben je in Nederland niet verplicht om je hond vast te zetten in de auto. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland. Maar ondanks dat het niet verplicht is, is het wel ten zeerste aan te raden. Want een hond los in je auto kan tot gevaarlijke situaties leiden.

  • Een hond heeft niet altijd door dat jij tijdens het rijden op de weg moet letten en dat je dan dus geen aandacht aan hem kunt besteden. Hij kan daardoor voor afleiding zorgen.
  • Als je plotseling moet remmen schiet je hond in hoge snelheid naar voren en kan het een gevaarlijk projectiel worden met alle gevolgen van dien.

Dus voor de veiligheid van jezelf, je hond, passagiers en mede- weggebruikers, zet je hond vast. Vervoer je jouw hond niet op de achterbank maar in de bagageruimte dan is een autokennel een veilige optie. Of als je hond los is plaats dan een autorek om te voorkomen dat de hond bij plotseling remmen naar voren schiet.

Uit het raam hangen.

Met je kop uit het raam en de wind van voren. Veel honden vinden het heerlijk. Maar behalve dat het niet zo gezond is (het vergroot de kans op oor- en oogontstekingen) zien ook kleinere honden het nog wel eens als een kans om uit de auto te springen. Houd daarom dus alle ledematen binnenboord!

Warm weer- In de auto laten.

Bij warm weer is het levensgevaarlijk om je hond in de auto achter te laten, ook al is het maar voor enkele minuten. Achter glas kan de temperatuur in de zon flink oplopen. Laat je hond dus niet alleen in de auto maar neem hem mee of laat hem thuis.

Wat als de autorit geen pretje is?

Niet elke hond vindt het overigens fijn om in de auto vervoerd te worden. Sommige honden raken er gestresst van en er zijn ook honden met last van wagenziekte. Dit is heel vervelend, voor zowel jou als je hond. Verschijnselen zijn overmatig speeksel en braken. Zet in zo’n geval het raam een klein (!) stukje open, of haal speciale tabletjes tegen wagenziekte voor je hond. Maar over het algemeen groeien honden hier overheen als ze wat ouder zijn. Als je hond bang is, bedenk dan waar dit vandaan zou kunnen komen. Als je bijvoorbeeld alleen je hond meeneemt in de auto als hij naar de dierenarts moet, zal hij ook de autorit negatief gaan associëren. Maak dus af en toe leuke uitstapjes met de auto en het helpt ook als je de hond een paar keer eten in de auto geeft.

Ten slotte, ga voorbereid op weg. Neem een waterbakje mee, poepzakjes, een lijn en wat snoepjes voor beloning. Heb je nog aanvullende tips voor mede- hondenbezitters? We horen het graag!

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.