0106

2017

Quiz: vragen en antwoorden

Ben je benieuwd of je je al kan opgeven voor ‘de slimste mens’? Hier vind je alle antwoorden op onze quizvragen. Wil je meer quizvragen? Hou ons dan in de gaten op Facebook en Twitter.

 

Het goede antwoord is… C – A783

Het hoogste autosnelwegnummer is de A783. De aftakking van de A73 tussen knooppunt Neerbosch en de stadsrand van Nijmegen staat niet op de weg aangegeven maar wordt wel administratief gebruikt.

 

Het goede antwoord is… C – Grijs

Met 31,9% is grijs de meest verkochte kleur onder auto’s in Nederland in 2016. Op de 2e plaats zwart met 23,5 % en wit met 19,8 %. Ben je benieuwd naar de overige populaire kleuren in de top 5? Kijk dan verder op http://www.autoweek.nl/nieuws/de-populairste-kleuren-van-2016/

 

Het goede antwoord is… A – Ja

Een motorrijder mag in de file tussen het verkeer door. Hier zitten echter wel wat spelregels aan verbonden. Zo mag een motor niet meer dan 10 km/u harder rijden dan het overige verkeer. Heeft de weg meer dan twee rijstroken? Dan mag de motor alleen op de twee meest linkse rijstroken rijden. Meer informatie over veilig motorrijden in de file? Kijk op http://motorplatform.nl/over-ons/samenspel-in-de-file/

 

Het goede antwoord is… A – startproblemen

We worden het meest gebeld voor problemen met het starten van de auto. Dit kan natuurlijk veel oorzaken hebben, dat is ook een van de redenen waarom dit zo vaak voorkomt. Daarnaast worden we ook veel gebeld door mensen die problemen hebben met de motor.

 

Het goede antwoord is… C – 1,6 mm

De wettelijke minimale profieldiepte van je autobanden is 1,6 mm. Is het profiel van je banden minder? Dan kan je een boete krijgen. Als je je bandenprofiel meet, zorg dan dat je het profiel van de binnen- én buitenkant van de band meet. Het kan namelijk zijn dat je band scheef is afgesleten. Het dunste punt van de band moet 1,6 mm zijn.

 

Het goede antwoord is…

1 – B

2 – C

3 – A

4 – D

 

Het goede antwoord is… B – Nationale

De ‘N’ in N-weg staat voor ‘Nationale’. Dit was de eerste term die voor dit type wegen werd gebruikt. Later werden dit type wegen ook wel ‘Niet autosnelweg’ genoemd. Dus als je antwoord C had keuren we dat ook goed.

 

Het goede antwoord is… B- A7

De A7 is met zijn 242km de langste van de drie. Hierna volgt de A2 met 217 km en de rij wordt gesloten door de A28 met 187km.

 

Het goede antwoord is… A – 1963

In 1963 telde Nederland voor het eerst meer dan een miljoen personenauto’s. Inmiddels zijn dat er meer dan 8,1 miljoen personenauto’s: https://www.cbs.nl/nl-nl/publicatie/2016/25/transport-en-mobiliteit-2016

 

Het goede antwoord is… C – 77%

Gemiddeld kost woon-werkverkeer ruim een half uur per werkdag. 77% van het woon-werkverkeer pakte de auto, 10% de trein en 6% de fiets. Opvallend is ook dat mannen vaak langer onderweg zijn naar werk dan vrouwen. Dit staat in het rapport ‘Transport en Mobiliteit 2016’ van het CBS: https://www.cbs.nl/nl-nl/publicatie/2016/25/transport-en-mobiliteit-2016

 

Het goede antwoord is… B – 230 euro!

Een automobilist is verplicht om voldoende zicht naar voren en opzij te hebben via de voorruiten en de voorste zijruiten. Het boetebedrag kan, afhankelijk van hoe slecht het zicht is, oplopen tot € 230,-. Dus zorg dat je altijd goed zicht hebt.

 

Echte slimme mensen hebben natuurlijk ook een goede autoverzekering. Dan ga je helemaal met een goed gevoel de weg op. Kijk hier voor onze autoverzekeringen: http://routemobiel.nl/autoverzekering/

1 reactie

 1. Lynn

  10 augustus, 2017 om 17:25

  Cool
  Punten 8.5 op 10

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

 • Henk Bom uit Amsterdam

  Henk Bom uit Amsterdam

  Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

 • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.