0108

2017

Een goede voorbereiding voorkomt pech, maar ook hoge boetes

Vakantiegangers gaan nog regelmatig onvoorbereid op reis. Veel problemen zoals een kapotte accu of een oververhitte motor zijn met een goede voorbereiding vaak te voorkomen. Ook veranderen jaarlijks in Europese landen de verkeersregel. Een extra reden om je goed op je reis voor te bereiden. Daarmee vermijd je namelijk niet alleen pech, maar voorkom je ook hoge boetes. We hebben daarom hieronder voor vakantiegangers een aantal tips op een rij gezet.

‘Pre-vakantie pitstop’
Vooral tijdens een lange vakantie is pech onderweg altijd erg vervelend. Door onbekendheid met de taal en andere procedures dan in Nederland zijn veel reizigers extra onzeker en ervaren ze meer stress. Je zou dus zeggen dat je met een goede voorbereiding op vakantie gaat om dit te voorkomen. Toch merken wij dat Nederlanders nog te weinig voorbereidingen treffen om hun vakantie vlekkeloos te laten verlopen. Een ‘pre-vakantie pitstop’, waarbij je voorafgaande aan je vakantie even de auto laat checken, kan veel ellende voorkomen. Denk hierbij aan:

 • de conditie van de accu
 • het verversen van olie
 • andere vloeistofniveaus (koelwater en ruitensproeier)
 • de werking van de airco
 • de conditie van de ruitenwisserbladen

Voorkomen van boetes
Als je goed voorbereid op vakantie gaat vermijd je niet alleen pech, maar ook onnodige verkeersboetes. Regelgeving verschilt per land en deze regelgeving is ook veelal jaarlijks aan verandering onderhevig. Daarom hebben wij de meest voorkomende afwijkende internationale regelgeving op een rijtje gezet. Zo ga je bewust op vakantie en weet je kostbare boetes te voorkomen!

 • Niet alleen in Nederland, maar ook in de ons omringende landen is flitspaalsignalering (in je navigatie) verboden. In Frankrijk kan een boete voor het gebruik oplopen tot € 1500,-.
 • Vanaf deze zomer is het verboden om in Italië met sommige winterbanden te rijden. Boetes tot wel € 1.700,-
 • In Frankrijk is het tegenwoordig verplicht om een alcoholtest in de auto te hebben. Die zijn te koop bij de drogist.
 • Het dragen van reflecterende hesjes bij pech is verplicht in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Net als het gebruik van de gevarendriehoek.
 • In verschillende Duitse steden (Umweltzones) is het gebruik van een milieusticker voor bepaalde auto’s verplicht. Heb je geen sticker, dan is de kans op een boete erg hoog!
 • In o.a. Spanje en Portugal is het verplicht om in de auto een reservebril bij je te hebben.

Met onze tips ga je straks goed voorbereid naar jouw vakantiebestemming maar we hebben niet alle handige weetjes in dit artikel kunnen vastleggen. Heb jij nog handige tips of weetjes? Deel ze dan in de comments of via Facebook en Twitter! Zo gaat iedereen goed voorbereid op vakantie!

1 reactie

 1. Ton Kramers

  01 augustus, 2017 om 16:26

  Voor de hondenbezitters is het belangrijk te weten dat honden ook aan een gordel moeten.Dus niet los achterin de auto of bagageruimte.Verder is het in sommige landen verplicht een snuitje/muilkorf te hebben.Ook een geel gevarenhesje voor de hond is handig.

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

 • Henk Bom uit Amsterdam

  Henk Bom uit Amsterdam

  Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

 • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.