2301

2012

Juiste versnelling?

Let bij het rijden in de bergen – zeker met een aanhanger achter de auto – op het rijden in de juiste versnelling bij de juiste snelheid.

2 reacties

 1. Glenn

  03 juli, 2012 om 07:37

  Zou graag hier bij specifiek advies willen, dus berg op of berg af welke versnelling bij welke snelheid.

  • Sheila

   03 juli, 2012 om 09:23

   Schakel bergopwaarts niet in te hoge versnelling. Houd de motor op toeren, ongeveer 3000 tot 4000 toeren, afhankelijk van de auto. Laat de auto niet in een te hoge versnelling de berg op rijden, want dan loopt de motor warm.
   Let op de temperatuurmeter. Loopt de motor warm? Schakel dan terug en draai meer toeren. Zet eventueel de kachel en de blower vol aan, dan kan de motor zijn overtollige warmte kwijt. Blijft de auto te warm? Stop dan de auto en laat de motor afkoelen.

   Omlaag rijdt u in de zelfde versnelling als omhoog. Dus bent u in de 2e versnelling omhoog gekomen, rijd dan ook in de 2e versnelling omlaag. De auto remt zo op de motor en dat spaart de remmen. Gaat de auto net iets te hard, schakel dan terug zodat de auto weer op de motor kan afremmen. Daal nooit af door de hele afdaling te remmen. De remmen gaan stinken, worden roodgloeiend en verliezen hun remkracht.

   Rijdt u in een automaat? Kies dan voor de speciale bergversnelling of rijd in 1 of 2. In D (Drive) schakelt de auto bergop te snel door en remt hij bergafwaarts niet voldoende af op de motor.

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

 • Henk Bom uit Amsterdam

  Henk Bom uit Amsterdam

  Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

 • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.