0508

2014

Ondanks zwarte zaterdag weinig pechmeldingen

Afgelopen zaterdag was het weer ‘zwarte zaterdag’. Een dag waarop het enorm druk is op de snelwegen in het buitenland, omdat alle scholen in verschillende landen in Europa tegelijk vakantie hebben. Omdat de meeste accommodaties te boeken zijn van zaterdag tot zaterdag, gaan vakantiegangers dus massaal tegelijk op vakantie, en kan je uren in de file komen te staan. En waarom heet het nou ‘zwarte zaterdag’? Dat komt door de kleurcodering die gebruikt wordt voor drukte op de weg. Zwart staat dan voor extreme drukte.

Het grootste knelpunt was zaterdag zoals vanouds Frankrijk, ten zuiden van Parijs. Verder waren er in Duitsland op weg naar het zuiden toe, ook weer een ruim aantal files gemeld. Een ander bekend knelpunt was de Gotthardtunnel in Zwitserland.

Ondanks de zwarte zaterdag heeft Route Mobiel weinig pechmeldingen binnen kregen. Het was de meest rustige zwarte zaterdag sinds 3 jaar. Dat hebben wij ook gemeld tijden een interview op Radio 1 op 2 augustus. Dat kunt u hier beluisteren vanaf de 19e minuut.

Mocht u nog op vakantie gaan, zorg dan dat uw auto goed onderhouden is, zodat deze bijv. niet oververhit raakt tijdens een lange file. En probeer een alternatieve route te rijden met behulp van uw navigatiesysteem.

 

 

 

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.