3001

2015

Meeste pechgevallen op ‘pechweg van het jaar’ A13

Alkmaar, 30 januari 2015 – De A13 is de winnaar van de eerste ‘pechweg van het jaar’-award van pechhulpverlener Route Mobiel. Op de 17 kilometer lange verbindingsweg tussen Den Haag en Rotterdam stonden de meeste motorvoertuigen verhoudingsgewijs stil. Op deze snelweg zijn er in 2014 bijna 4 keer zoveel pechgevallen als op de gemiddelde snelweg. De weg met de minste pechgevallen was de A31 die vanaf de Afsluitdijk naar het Friese Drachten loopt. Dit blijkt uit een data-analyse van pechmeldingen op het Rijkswegennet door pechhulpverlener Route Mobiel.

snelweg A13De A13 ligt ver voor op de nummer twee: de A8. Op deze snelweg doen zich 2,4 keer meer pechgevallen voor dan gemiddeld. Edward Reinderts, commercieel directeur van Route Mobiel: ‘De A4 is de drukste weg van Nederland maar toch vinden we deze snelweg pas ergens in de middenmoot. De A13 wordt wel druk bereden door vrachtvervoer en is ook al een oudere weg. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor het hoge aantal pechgevallen. De ironie wil dat met de A13 de bijgelovigen dan toch weer gelijk krijgen.’.

Op de weg of in de stad
Slechts één op de tien pechgevallen doet zich voor buiten de bebouwde kom. De overige negen komen voor binnen de stads- of dorpsgrenzen. Reinderts: ‘Daarbij moet je denken aan auto’s die niet willen starten, lege accu’s of automobilisten die hun auto niet meer in kunnen komen. Onder de pechgevallen op de Rijkswegen vallen vooral lekke banden, elektrische storingen in de auto of het wegslepen van de auto na een ongeval.’

Ranking
Op de derde plek van Rijkswegen met de meeste pechgevallen staat de A12. Die snelweg krijgt te maken met ruim 2 keer zoveel pechgevallen als gemiddeld. Deze wordt gevolgd door de A10, 1,7 keer meer, en de A2, met 1,6 keer meer pechgevallen dan gemiddeld. De Rijksweg met de minste pechgevallen is de A31. Er doen zich 40 keer minder pechgevallen voor dan op de gemiddelde snelweg. De A31 wordt gevolgd door de A65, met 6,4 keer minder pechgevallen dan gemiddeld. Op de derde en de vierde plek staan de A200, 6,5 keer minder, en de A76, 3,2 keer minder dan gemiddeld. Op plek vijf staat de A37. Op deze snelweg doen zich 3,1 keer minder pechgevallen voor dan op de gemiddelde snelweg.

Top 5 minste pechgevallen
1. A31 (20 x minder dan gemiddeld)
2. A65 (6,4 minder)
3. A200 (6,5 minder
4. A76 (3,2 minder)
5. A37 (3,1 minder)

Top 5 meeste pechgevallen
1. A13 (4x meer dan gemiddeld)
2. A8 (2,4x meer)
3. A12 (2x meer)
4. A10 (1,7x meer)
5. A2 (1,6x meer)

Dit artikel is 30 januari 2015 in de Telegraaf geplaatst.

Telegraaf A13

 

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.