0902

2015

80% Nederlanders rijdt voorzichtiger met sneeuw

80% van de Nederlanders rijdt voorzichtiger als het sneeuwt. Dit blijkt uit een onderzoek van pechhulpverlener Route Mobiel. Bijna een op de vijf respondenten geeft aan een beetje voorzichtiger te rijden, maar wel de vaart erin te houden. Het hebben van winterbanden en het volgen van een slipcursus geeft de bestuurder een veilig gevoel blijkt uit de analyse.

sneeuw rijdenUit het onderzoek onder 656 respondenten blijkt dat één procent helemaal niet voorzichtiger rijdt en ook geen begrip heeft voor mensen die dat wel doen. Edward Reinderts, commercieel directeur bij Route Mobiel: ‘Het is belangrijk om je rijstijl aan te passen aan de winterse omstandigheden, ook al voel je je veilig op de weg. Andere bestuurders veranderen hun rijgedrag misschien wel en worden daardoor onvoorspelbaar. Je moet hun fouten ook op kunnen vangen.’

Tips: rijden in de sneeuw
Om de risico’s van het rijden onder winterse omstandigheden te beperken, zijn er een paar maatregelen die automobilisten kunnen treffen. Edward Reinderts: ‘Het belangrijkste is natuurlijk dat de automobilist ervoor zorgt dat de ruiten ijsvrij zijn en dat ze rustiger rijden. Het hebben van zoveel mogelijk grip op het gladde wegoppervlak is ook belangrijk, bijvoorbeeld door in de tweede versnelling weg te rijden. Houd er daarnaast rekening mee dat de remweg twee keer zo lang is. Veel mensen denken dat ze pompend moeten afremmen met gladheid, maar als de auto ABS heeft moet dat juist niet. Doorremmen is dan juist het beste.’

1 reactie

 1. willem

  03 maart, 2015 om 17:40

  onderschatting en overmoed maken de meeste slachtoffers, ook bij gebruik van winterbanden moet je altijd het verstand laten zegevieren bedenk bij weggebruik altijd gaan ze straks tegen me praten of over me praten

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

 • Henk Bom uit Amsterdam

  Henk Bom uit Amsterdam

  Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

 • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.