1304

2015

Met de auto op vakantie? Dit moet je weten

Als je op vakantie gaat dan wil je niet voor onverwachte problemen komen te staan.

In Europa gelden over het algemeen dezelfde verkeersregels en gebruiken. Toch zijn er ook uitzonderingen. Het loont om de volgende tips in gedachte te houden.

  1. Heeft de brandstof die je tankt in het land van je vakantiebestemming dezelfde naam?

Dit hoeft niet perse. De benaming van brandstoffen kunnen verschillen per land. In Oostenrijk heeft Euro95 bijvoorbeeld Super en Diesel kan in Tsjechië als Mazot bekend staan. Bekijk daarom voordat je op vakantie gaat de brandstofwijzer

  1. Welke hulpmiddelen moet je verplicht in je auto hebben liggen?

In vrijwel alle landen in Europa is een gevarendriehoek verplicht. Ook is het raadzaam om een verbanddoos en een brandblusser in je auto te hebben liggen. In Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk is het verplicht om een reservebril in de auto te hebben liggen. Check dus altijd wat je minimaal in de auto moet hebben liggen. In Frankrijk is het ook verplicht om 2 alcohol blaastests in de auto te hebben liggen.

  1. Wat is over het algemeen verboden om in de auto te hebben liggen?

Wel algemeen bekend is het in alle Europese landen verboden om radardetectie-apparatuur in de auto te hebben. Ook is het in veel landen verboden om een navigatiesysteem met flitsmeldingen te gebruiken. Dit geldt zowel voor geïntegreerde navigatiesystemen als voor losse navigatiesystemen.

  1. Ken de verkeersborden van de landen waar je doorheen reist.

Verkeersborden verschillen vaak per land in Europa. Zoek van tevoren de verkeersregels en verkeersborden op. Zo kom je niet voor onverwachte verkeersregels en verkeersborden te staan.

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.