1604

2015

Vrouwen zingen en mannen flirten in de file

Vrouwen zingen vaker mee met muziek in file dan mannen
Nederlanders ergeren zich aan mensen die troep uit autoraam gooien

Alkmaar, 15 april 2015 – 66% van de Nederlandse vrouwen zingt mee met de muziek als zij in de file staat. Dat is meer dan het aantal Nederlandse mannen (43%) dat meezingt met de muziek tijdens een file. De helft van de Nederlandse automobilisten geeft daarnaast aan dat ze zich het meest ergeren aan weggebruikers die troep uit het autoraam gooien. Dat blijkt uit onderzoek van pechhulpverlener Route Mobiel.

Uit het onderzoek onder 1011 Nederlandse automobilisten blijkt dat naast meezingen (54%) ook eten of drinken (21%), bellen en internetten (16%), vloeken (6%) en fileflirten (5%) populaire fileactiviteiten zijn. Edward Reinderts, commercieel directeur bij Route Mobiel: ‘Wat opvalt is dat vooral mannen het moment in de file aangrijpen om te flirten met medeweggebruikers. 7% van de mannen zegt dit te doen tegenover maar 2% van de vrouwen. Wat in ieder geval belangrijk is, is dat mensen ook in de file goed opletten op wat er om hun heen gebeurt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en de kans is groter als mensen aan het file flirten of met hun telefoon bezig zijn. Vooral jonge weggebruikers grijpen vaker naar hun telefoon in de file dan ouderen.’

Smerige weggebruikers
Verder komt uit het onderzoek naar voren dat de helft van de Nederlanders het het viest vindt als medeweggebruikers troep uit het raam gooien. Ook automobilisten die in hun neus peuteren (18%) of in de auto roken terwijl de ramen gesloten zijn (11%) krijgen het stempel ‘viespeuk’. Reinderts: ‘Vrouwen ergeren zich meer aan neuspeuterende medeweggebruikers (24%) dan mannen (12%). Het is dan ook goed voor zowel mannen als vrouwen om tijdens het fileflirten niet bezig te zijn met andere zaken zoals neuspeuteren.’

Over Route Mobiel
Route Mobiel is in 2004 opgericht en slaagde er met een luidruchtige start in om op een vernieuwende wijze Pechhulp services vorm te geven. Inmiddels is Route Mobiel uitgegroeid tot een van de bekendste Nederlandse merken met een netwerk van deskundige pechhulpverleners verspreid over meer dan 180 uitvalspunten in Nederland. Daarnaast is Route Mobiel actief in bijna alle landen van Europa. Naast pechhulp biedt Route Mobiel auto- en reisverzekeringen.

Beluister het Radio10-interview met Route Mobiel directeur Edward Reinderts.

Interview Edward

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.