1606

2015

Wel een auto, geen auto…dan toch gewoon delen?

_MG_7657r
Heb je eigenlijk geen auto nodig, behalve die éne keer…? Steeds meer mensen kiezen voor het delen van hun of een auto. Handig: het is kostenbesparend, terwijl je wel het gemak hebt van de beschikking over een auto.
Wie deelt of leent weleens een auto? Laat het ons weten!

Eerlijk auto delen
Voor het delen van een auto bestaan verschillende mogelijkheden. Op de website van de Consumentenbond worden twee soorten leenauto’s beschreven:
1. Het delen van een auto via een professioneel bedrijf met een eigen wagenpark.
2. Delen met de auto van de buren, via een bemiddelingssite voor auto delen.

Er bestaan verschillende websites waar je een eigen auto kunt aanmelden als deelauto. Hier bestaan allerlei regels en eisen voor, dus het is belangrijk om hiervan goed op de hoogte te zijn. Zo is er bijvoorbeeld doorgaans ook een speciale autoverzekering nodig, die loopt naast je eigen autoverzekering. Voordat je een auto aanmeldt is het goed om jezelf te oriënteren op de verschillende organisaties en aanbieders.

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.