0707

2015

Veilig op vakantie

De auto volgeladen voor een fijne vakantie? Alles gecheckt? Let ook op het veilig vervoer van kinderen in de auto. Kinderen kleiner dan 1,35 meter moeten in elk geval in een goedgekeurd, passend kinderbeveiligingssysteem zitten. Of een zitje is goedgekeurd, is te zien aan het ECE-label. Het zitje moet bovendien passen bij de lengte en het gewicht van het kind. Is uw kind groter dan 1,35 meter? Dan mag (en moet) het gebruik maken van een veiligheidsgordel. Let erop dat u zowel de zitjes als de autogordel op de voorgeschreven manier gebruikt.

vakantie-kinderen-veilig-auto-routemobielVoorin of achterin?
Misschien vindt uw kind het leuk om tijdens een lange vakantierit ook een poosje voorin te zitten? Kinderen mogen zowel voorin als achterin de auto worden vervoerd. Het is overigens wel veiliger voor baby’s om hen zo lang mogelijk tegen de rijrichting in te vervoeren – let dan wel op de aanwezigheid van airbags en/of schakel deze uit.

Buitenland
In het buitenland kunnen andere regels gelden voor het vervoer van kinderen. Kijk voor meer informatie op de website van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat voor verdere toelichting. Fijne vakantie gewenst!

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.