2409

2015

Leen jij je auto uit aan vrienden of familie?

Je bent zuinig op je auto en poetst hem iedere week. En dan vraagt de buurman of hij even je auto mag lenen, die van hem staat in de garage. Maar hij is aan het klussen en moet nog wat materiaal in de bouwmarkt halen. Of een familielid wil graag een lang weekend naar Antwerpen, maar heeft zelf geen auto. Wat doe je?

Leen je je auto uit of niet? Dit is zo een voorbeeld van een situatie dat iemand je vraagt of hij je auto mag lenen. Wij zijn wel benieuwd hoe gemakkelijk (of juist niet) je je auto uitleent. Geef hieronder je mening.

[polldaddy poll=9093511]

13 reacties

 1. dirk

  24 september, 2015 om 19:22

  er zij 3 dingen die ik nooit uitleen, mijn vrouw mijn auto en mijn gereedschap

 2. Wim

  24 september, 2015 om 19:44

  Als je zelf in nood zit hoop je ook op familie of vrienden te kunnen rekenen.

 3. George

  24 september, 2015 om 19:47

  Bericht

 4. Ansell

  24 september, 2015 om 20:33

  Een auto is een materiaal ding wat altijd weer te vervangen is. Familie en vrienden die in nood zijn, zijn bij calamiteiten in het ergste geval niet te vervangen.

 5. wim

  24 september, 2015 om 20:34

  Heb ik een keer gedaan. Buurman rijdt schade aan mijn auto en een andere auto. Ik heb er een hoop werk van. Vervolgens gaat mijn premie omhoog omdat het aantal schadevrije jaren terugloopt. En bedankt hé buurman

  • wil

   27 september, 2015 om 16:31

   dat is precies de reden dat ik mijn auto aan niemand uitleen ook niet aan familie
   bij een aanrijding kan ik meer premie gaan betalen, zolang ze daar geen oplossing voor hebben gevonden, afblijven

 6. piet

  24 september, 2015 om 20:53

  ik heb mijn auto twee keer uit geleend aan mijn dochter die moest met haar vriend naar het zieken huis voor bestraling ik kon twee keer niet dus dan vind ik het niet erg maar verders krijgt nieumand de auto mee.

 7. joost caljouw

  24 september, 2015 om 22:19

  vandaag nog, collega komt met de trein en komt tot de ontdekking dat hij de huissleutels van hemzelf en van zijn vrouw in zijn zak heeft. Moet snel terug, vrouw in paniek, zeg ik dus: pak mijn auto maar. Van huis uit meegekregen denk ik,

  groet, Joost Caljouw

 8. AJB

  25 september, 2015 om 07:54

  Toen mijn vader op zaterdagavond overleden was, belde mijn moeder of ik alsjeblieft snel wilde komen. Ik had geen auto en ben de buurman nog steeds dankbaar dat ik het hele wekend zijn auto mocht gebruiken.

 9. d.joosten

  25 september, 2015 om 08:52

  Ik probeer mijn auto niet uit te lenen alleen in uiterste noodzaak !

 10. Hobby

  25 september, 2015 om 10:24

  Hobby
  Zoals gezegd, alleen in noodsituaties

 11. Emil

  25 september, 2015 om 16:16

  In bepaalde situaties mogen ze mijn auto gebruiken als hij beschikbaar is. Hier in de USA is het heel gebruikelijk dat de auto door meerdere personen gebruikt word. Is maar goed ook anders was er helemaal geen ruimte op de oprit en het aantal autos per gezin loopt ook terug een economische reactie denk ik.

 12. Ineke

  26 september, 2015 om 11:38

  Wat ben ik blij dat toch nog meer dan de helft van de mensen hun auto ook uitleent. Van ons hoeven het niet eens familie en vrienden te zijn maar mensen uit de straat is ook goed.

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

 • Henk Bom uit Amsterdam

  Henk Bom uit Amsterdam

  Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

 • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.