0312

2015

Zes op de tien Nederlanders: limieten op snelwegen moeten uniform

Alkmaar, 2 december 2015 – Bijna zes op de tien (59%) Nederlanders wenst meer uniformiteit in de snelheidsregels op snelwegen. Binnen de bebouwde kom vinden Nederlanders het wel goed geregeld: driekwart is tevreden met de huidige snelheidslimieten. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van pechhulpverlener Route Mobiel onder 1.011 Nederlandse automobilisten.

Vooral de verschillende snelheden op snelwegen zorgen voor veel onduidelijkheid voor Nederlanders. Op de A12 tussen de Duitse grens en knooppunt Waterberg heeft de weggebruiker te maken met drie verschillende limieten. Als het wegdek nat is komt hier nog een vierde bij. Reinderts: ‘Op sommige snelwegen staan de snelheidsaanduidingen op de hectometerpalen. Dat is een goede ontwikkeling, die in heel Nederland doorgevoerd mag worden. Het vergroot het veiligheidsgevoel. Ondanks dat is het niet goed dat automobilisten constant moeten nadenken hoe hard ze waar mogen rijden. Dat zou een automatisme moeten zijn.’

Tevreden met snelheid binnen bebouwde kom Over de snelheidsregels in dorpen en steden zijn de meeste (75%) Nederlanders te spreken. Reinderts: ‘Binnen de bebouwde kom houden mensen eerder rekening met iets onverwachts. De kans dat een kind of een hond vanuit het niets de straat oprent is veel groter dan buiten de bebouwing. Dan is de geldende snelheidslimiet goed om te kunnen anticiperen.’

Hogere snelheidslimiet

Wanneer de snelheidslimiet wordt verhoogd maken mannen (24%) daar meer gebruik van dan vrouwen (14%). Het grootste deel van de mensen (71%) geeft aan dat hun gevoel van veiligheid bij een hogere snelheid vooral afhankelijk is van de weg waarop zij rijden. Eén tiende deel van de bevolking voelt zich bij de huidige regels opgejaagd.

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.