1410

2016

Etiquette op de buitenlandse weg

Het is altijd weer een spannende ervaring om met de auto naar het buitenland te gaan. Heb je alles mee en is je auto goed onderhouden om de rit te overleven? En natuurlijk lees je je in wat de regels zijn in het land waardoor je rijdt. Maar naast de officiële regels, zijn er ook gebruiken waar de lokale bevolking zich aan houdt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • In Duitsland knipperen bestuurders met hun koplampen als ze vinden dat andere automobilisten te langzaam rijden op de snelweg
 • De Fransen geven anders auto’s vaak een zetje zodat hun auto in een parkeerplaats past
 • In Spanje moet men in steden met smalle straatjes op oneven dagen van de maand aan de kant van de weg parkeren waar huizen oneven nummers hebben en andersom.
 • Verder parkeren Engelsen in smalle straatjes vaak op de stoep.

Dit is maar een greep uit verschillende gebruiken van een aantal Europese landen. Nog meer gebruiken, tips om boetes te vermijden en algemene regels vind je hieronder in een overzichtelijk schema.

Alvast een fijne autoreis!

Driving_Etiquette_DUTCH_Stg2

1 reactie

 1. Franciska

  17 oktober, 2016 om 11:25

  Ook in Azië hebben ze de toeter uitgevonden. Daar weet je niet meer waar je het zoeken moet. Wat is serieus? Wat niet? Haha daar laat ik mij liever rijden.
  Deze tips voor Europa zijn super handig. Bedankt!

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

 • Henk Bom uit Amsterdam

  Henk Bom uit Amsterdam

  Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

 • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.