0911

2016

Tips om je auto zelf te onderhouden

Tips om je auto te onderhouden

Eigenaar zijn van een auto is niet goedkoop. Meestal kost een bezoekje aan de garage een fortuin. Maar niet getreurd. Je kan veel zelf doen. In dit blog hebben wij wat tips om je auto zelf te onderhouden.

Luister goed naar je auto

Als je auto tijdens het rijden ineens een onbekend geluid maakt, probeer dan goed te luisteren. Zo kun je beter aan de garage uitleggen wat je hoort en weten zij sneller weten wat er mis is. Piepende remmen? Waarschijnlijk zijn je remblokken dan versleten. Wanneer de motor van de auto nog niet warm is, is het verstandig om rustig te rijden. De olie is nog niet warm genoeg om de auto soepel in een hoger toerental te rijden.

Check de banden

Controleer de banden op scheef afslijten, andere slijtage, beschadigingen en spanning. Dit verhoogt je veiligheid en kan je ook kosten besparen. Je rijdt zuiniger en je haalt de beste prestaties uit je banden.Het is dus belangrijk om je banden ook goed te onderhouden.

Zelf zaken vervangen

Doe het Zelf! De ruitenwisserbladen kan je meestal zelf vervangen. De lampjes kan je vaak zonder hulp vervangen. Dit geldt alleen voor halogeen of gloeilampen. Check hiervoor het instructieboekje en let op: bij sommige auto’s is het vervangen van een koplamp toch een klus voor een gevorderde monteur.

Check regelmatig de vloeistoffen

Een noodzakelijke en simpele klus die je zelf uit kan voeren. Controleer maandelijks het oliepeil, remolie en koelvloeistof niveau van uw auto. Hiermee voorkom je grote problemen. Het is zeker aan te bevelen om dit te controleren wanneer je met de auto op vakantie gaat. Lees altijd eerst het instructieboekje.

Zorg goed voor de motor en accu

Naarmate de motor van de auto ouder wordt, kan de motor van binnen meer vervuild raken. Met het toevoegen van stoffen aan de brandstof of de juiste motorolie, kan de motor inwendig gereinigd worden. De accupolen kan je schoonmaken en insmeren met vaseline.

Wees voorbereid op verschillende weertypen.

Extreme weersomstandigheden zorgen er ook voor dat een auto het zwaar te verduren kan hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extreme temperaturen, uv-straling, modder en de pekel in de winter. Denk dan aan een zonnescherm of zelfs een hoes. Ook een extra beschermende waxlaag kan de auto beschermen tegen deze invloeden.

Laat kleine problemen op tijd repareren.

Natuurlijk kan je ook doorslaan in het onderhouden van je auto. Kan je het echt niet op eigen houtje, laat het dan toch over aan de expert. Kleine problemen kunnen vaak uitgroeien en/of zorgen voor grotere problemen. Dit kan dan al snel in de papieren lopen.

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.