1511

2016

Auto rijp voor de sloop? Lees dan deze tips!

Sloop auto

Is je auto rijp voor de sloop? Dat wil zeggen, is je auto niet meer van voldoende kwaliteit en kan hij geen veiligheid bieden op de weg? Dan dient je auto afgeschreven te worden en mag deze dus niet meer op de weg rijden.

Volgens onderzoek van VWE blijkt dat auto’s gemiddeld 18,2 jaar oud zijn als de voertuigen aan de sloop verkocht worden. De ouderdom is afhankelijk van factoren als het merk van de auto, het type/model, het onderhoud dat de auto heeft gehad en het aantal kilometers op de teller. In dit blog leggen we kort uit wat de te ondernemen stappen zijn, als het einde daar is…

Je afgeschreven auto naar de sloop brengen?
De meeste mensen met een afgeschreven auto kiezen ervoor om hun auto te verkopen aan de sloop. Daarmee kan je nog een aantrekkelijke opbrengst verdienen en ben je meteen van je oude auto af. Wil je weten wat je auto oplevert, dan kun je het beste een RDW check uitvoeren om de huidige dagwaarde te achterhalen. De waarde van de auto zonder APK keuring voor het verkopen aan de sloop is hetzelfde als de waarde van de auto met APK, aangezien de auto niet meer gebruikt hoeft te worden.

Ruil je je auto in bij de dealer, na volledige afschrijving, dan krijg je bij sommige garages korting op het kopen van een nieuwe auto.

Wat moet je doen met je autoverzekering?
Als de auto niet meer in je bezit is, mag je je autoverzekering beëindigen. Je moet wel een vrijwaringsbewijs aan je verzekeraar kunnen laten zien. Dit is het bewijs dat de auto niet meer op je naam staat. Met een kopie van dit bewijs kun je je verzekering stopzetten vanaf het moment dat de wagen niet meer in je bezit is. De kopie van het vrijwaringsbewijs moet je uiterlijk binnen twee weken naar de verzekeraar sturen, anders betaal je nog een maand extra premie.

Heb je je auto verkocht, dan kun je de autoverzekering ook opschorten in plaats van opzeggen. Bijvoorbeeld als je van plan bent om snel weer een nieuwe auto te kopen. Je huidige verzekering wordt dan gepauzeerd. Je betaalt dan geen premie, maar je schadevrije jaren blijven wel bestaan. Zodra je een nieuwe auto hebt gekocht, kun je deze meteen weer verzekeren met dezelfde schadevrije jaren. Uiteraard wordt de premie wel opnieuw berekend.

Het voordeel van schorsen is dat de schadevrije jaren bewaard blijven voor een periode van drie jaar in de stopgezette polis. Na beëindiging van de polis zijn de schadevrije jaren slechts voor een periode van één jaar geldig na de datum van beëindiging.

 

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.