0901

2017

Extreem weer? Check wat de weercode inhoudt!

Goedendag allemaal. Ik ben Tessa, uw weervrouw voor vandaag. Vandaag besteden we extra aandacht aan de verschillende weercodes en waar je in de auto dan op moet letten.

Kunnen weersomstandigheden een risico vormen? Dan geeft het KNMI een kleurcode uit om verkeer te waarschuwen. Een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee en voorkomen is beter als genezen.

Gladheid en slecht zicht zijn twee omstandigheden die ons direct te binnen schieten, maar ook:
* regen
* onweersbuien
* harde wind(stoten)
* extreme temperaturen
* hozen
Kunnen reden zijn voor een waarschuwing.

De verschillende codes
Code geel: Alertheid vereist
Deze waarschuwing verschijnt op zijn vroegst 48 uur voordat het weersverschijnsel met een zekerheid van minstens 60 procent kan optreden.

Code oranje: Voorbereiding gevraagd
Deze waarschuwing verschijnt op zijn vroegst 24 uur voordat het weersverschijnsel met een zekerheid van minstens 60 procent kan optreden.

Code rood (weeralarm): Actie reactie
Het weeralarm wordt uitgegeven bij een mogelijk grote impact van het weer op de samenleving en verschijnt op zijn vroegst 12 uur voordat het weersfenomeen kan optreden. Code rood kan ook uitgegeven worden als er een kleine kans is op een extreme weersituatie, maar de veiligheidsrisico’s groot zijn.

Onze codes sluiten aan op de internationale standaarden. Toch even checken voor je naar het buitenland gaat?
De website meteoalarm helpt je op weg met alle uitstaande Europese waarschuwingen.

Nou weten we dat de codes soms niet altijd uitkomen en we daarom nog wel eens sceptisch willen zijn. Check toch de website van het KNMI nog even vlak voor vertrek hoe het precies zit.

Goeie reis!

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.