1603

2018

Zomer- winter- en all-weather banden

Winterbanden, zomerbanden, all- weather banden. Alles voor de veiligheid, zuinigheid en comfort op de weg. Maar wanneer gebruik (en wissel) je welke banden?
Route Mobiel helpt je graag op weg.

Winterbanden
Deze banden zijn zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg op besneeuwd of nat asfalt. Ook hebben deze banden een ander profiel die zorgen voor meer grip.
Deze banden benut je optimaal als je ze gebruikt bij temperaturen onder de 7 graden. Daalt het kwik dus beneden de 7 graden Celcius? Dan is het tijd om je winterbanden onder je auto te zetten. Meestal valt dit ongeveer gelijk met de wintertijd.

Zomerbanden
Wanneer het kwik boven de 7 graden Celcius komt (ongeveer rond het moment dat de zomertijd in gaat), en de minder harde winterbanden met de hogere weerstand niet meer nodig zijn… Is het tijd voor een bezoekje aan de garage om je zomerbanden weer onder je auto te zetten. Zomerbanden zijn gemaakt van een ander soort rubber en die zorgen juist voor een kortere remweg bij hogere temperaturen. En natuurlijk scheelt het in de portemonnee dat deze banden harder zijn en een ander profiel hebben. Ze hebben hierdoor minder weerstand.

All-weather banden
Een all-weather band is een combinatie van zomer -en winterbanden in één. In de zomer slijten deze sneller, maar geven wel extra grip als het asfalt nat is. Bij temperaturen onder de 7 graden, geeft deze band ook extra grip. Het is eigenlijk een compromis tussen de zomer- en winterbanden maar biedt niet dezelfde sterke eigenschappen als de banden apart.

Veiligheid voor alles. Bij twijfel kun je altijd je garage even contacten.

Mocht er onverhoopt toch een ongelukje gebeuren? Dan ben je met onze Pechhulp Service zo weer op weg!

Veilige reis!

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.