2104

2018

Hoe voorkom je een lege accu?

De bij ons in mei meest gemelde pech is: een lege accu. Vervelend, zeker als je haast hebt. Daarom lees je in dit blog hoe je een lege accu kunt voorkomen. En als het gebeurt, hoe je dan zo snel mogelijk weer op weg bent.

De eerste signalen
De startmotor zal minder fel ronddraaien en als je de motor probeert te starten. Ook zal de motor minder snel aanslaan.Tijdens het starten merk je ook een klikkend of wat schurend geluid. Dit zijn allemaal tekenen dat er iets mis is met jouw accu. Nog een laatste tip, check je koplampen. Gaan deze automatisch minder fel branden als je auto stationair loopt? Dan is dit ook een goede indicator van een minder goed werkende accu. Het laatste stadium is een auto die helemaal niet meer wil starten.

Hoe te handelen?
Met wat oudere auto’s kan gebruik worden gemaakt van startkabels. Maar pas op: bij wat nieuwere auto’s kan door ondeskundig herstarten van de accu schade ontstaan aan de elektronica van de auto. Gebruik altijd het instructieboekje van jouw auto om te kijken hoe je dit het beste kunt aanpakken. Twijfel je? Schakel dan altijd onze Pechhulp Service in.

Nog fijner: hoe voorkom je een lege accu/zorg je ervoor dat hij lang mee gaat?

Voordat we beginnen met de tips: weet dat een accu maximaal 5 jaar meegaat. Deze is dus regelmatig aan vervanging toe.

 • Schoonhouden, zorg dat de aansluitingen van de accu vrij zijn van roest en andere vuiligheid.
 • Starten, start altijd eerst je motor voordat je accessoires gaat gebruiken. Oplader, radio, lichten etc.
 • Ligging, belangrijk is dat de accu stevig in de auto ligt. Dit controleren is natuurlijk een taak van de garage. Maar mocht je twijfelen, trek bij hen aan de bel.
 • Duur, veel korte ritjes hebben een grote aanslag op je accu. Zorg dat er met regelmaat ook een wat een langere autorit plaatsvindt.
 • Airco, maak je in de zomer veel korte ritjes pas dan op met “extra” verbruikers zoals bijvoorbeeld de airco. Schakel deze pas aan als je wat langer onderweg bent.
 • Onderhoud, laat bij elke beurt altijd even de accu en de dynamo doormeten. Zo weet je altijd dat je hem in goede conditie weer mee naar huis krijgt. Zeker vlak voor de winter is dit erg belangrijk. Kou heeft een grote aanslag op de accu.

We wensen je veel veilige en vlotte kilometers toe. Heb je zelf nog tips? Dan horen we dat graag!

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

 • Henk Bom uit Amsterdam

  Henk Bom uit Amsterdam

  Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

 • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.