1806

2018

Hoe belangrijk is het dragen van een zonnebril in de auto?

Niet verplicht, maar wel veilig.
Helaas vallen er jaarlijks nog te veel slachtoffers in het verkeer. De oorzaken van deze ongelukken variëren maar een deel wordt veroorzaakt door slecht zicht. Slecht zicht is vervelend maar kan voor een groot deel worden voorkomen door het dragen van een goede zonnebril. Wist je bijvoorbeeld dat het in Spanje en Zwitserland verplicht is om een zonnebril in de auto te hebben? Ook al is het in Nederland niet verplicht, toch is het verstandig om wel een zonnebril te dragen tijdens het rijden. Naast dat het rust geeft aan je ogen, vergroot je de veiligheid in het verkeer.

Waarom een zonnebril in de auto?
Veel mensen dragen tijdens het rijden een zonnebril wanneer de zon te fel is. Maar ook wanneer de zon laag staat kan het lastig zijn om alles goed waar te nemen. De laagstaande zon kan je verblinden waardoor je gemakkelijker van de weg af raakt of tegen een andere weggebruiker aan botst. Daarnaast is het ook aan te raden om een zonnebril te dragen wanneer de zon op nat wegdek schijnt. Dit zorgt namelijk voor een weerkaatsing van de zonnestralen. Het zicht wordt slechter en je kunt ook verblind raken door deze krachtige straling. Wanneer je een zonnebril draagt is de weerkaatsing van de zon op het natte wegdek minder. Op deze manier kun je eenvoudig je zicht verbeteren. Dit geldt overigens ook wanneer de zon op sneeuw schijnt. De witte kleur van de sneeuw wordt dan veel feller.

Welke zonnebril?
Een zonnebril houdt zonlicht tegen. In principe is het zo dat alle beetjes helpen. Heb je dus een wat goedkopere zonnebril met kwalitatief gezien wat minder goede glazen, dan is dat nog steeds beter dan het dragen van geen zonnebril. Het blijft echter wel zo dat wanneer je investeert in een wat duurdere zonnebril met kwaliteitsglazen, het zicht sterk verbetert. Deze glazen houden namelijk meer zonlicht tegen. Wil je echt gaan voor kwaliteit? Kies van voor een zonnebril met gepolariseerde glazen. Deze glazen bevatten een speciale plastic folie die de reflectie absorbeert. Dit houdt de schittering van de zon en de weerkaatsing tegen. Het vergroot het kijkcomfort, biedt een optimale bescherming voor je ogen en daarnaast is het natuurlijk bevorderlijk voor de veiligheid op de weg!

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.