2208

2018

De binnenkant van je auto schoonmaken

We vinden het natuurlijk allemaal fijn wanneer onze auto blinkt aan de buitenkant. Maar maak je de binnenkant van je auto ook wel eens schoon? Hieronder geven we je een aantal tips hoe je op een snelle en goede manier je auto schoonmaakt aan de binnenkant.

Haal je auto leeg
Een eenvoudige maar handige tip; het leeghalen van de auto. Voordat je begint is het fijn om alle losse spullen uit de auto te halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het dashboardkastje, de kofferbak en de deuren. Wanneer de hele auto leeg is, maakt dit een stuk prettiger schoon. Daarnaast kun je direct spullen weggooien (zoals afval) of opruimen.

Perslucht
Het is fijn dat de auto er op het eerste gezicht schoon uitziet maar daarnaast is het ook fijn als de auto daadwerkelijk schoon is. Stof hoopt zich gemakkelijk op op plekken waar je het niet direct ziet. Denk bijvoorbeeld aan de onbereikbare hoekjes of aan de ventilatieroosters. Deze kun je gemakkelijk reinigen met behulp van een kleine spuitfles met perslucht. Deze worden vaak gebruikt om het toetsenbord mee te reinigen. De perslucht blaast alle stof en rommel los waardoor je het makkelijk kunt opzuigen.

Stofzuigen
Het lijkt handig om een kleine stofzuiger zoals een kruimeldief te gebruiken. Je hebt dan geen last van het snoer en de kruimeldief is klein zodat je overal gemakkelijk bij kunt. Toch raden we aan om je gewone stofzuiger te gebruiken. Deze heeft namelijk een sterkere zuigkracht. Op deze manier zorg je ervoor dat al het vuil uit de bekleding gezogen kan worden. Gebruik een kleiner opzetstukje zodat je overal bij kunt. Met een verlengsnoer zorg je ervoor dat je je stofzuiger gewoon buiten kunt gebruiken.

Schoonmaakdoek
Een emmer met warm water en een mild schoonmaakmiddel reinigen je auto het beste. Zorg daarnaast voor een zachte schoonmaakdoek om beschadigingen aan de binnenkant van de auto te voorkomen. Met de doek en een sopje kun je de rubberen en plastic onderdelen goed reinigen.

De ramen
Zorg ervoor dat je de ramen niet schoonmaakt met een natte spons. Op deze manier kan vervuild water zich ophopen tussen de rubbers van je ramen. Een effectievere manier is het gebruik van een glasreiniger. Spray een beetje op de ruit en maak het daarna schoon met wat keukenrol. Zo bereik je het mooiste resultaat.

Plaats een reactie

Vul het bericht in.
Vul uw naam in.

Wat zeggen anderen

  • Henk Bom uit Amsterdam

    Henk Bom uit Amsterdam

    Snelle en behulpzame service. Binnen een half uur was er een goede monteur ter plaatse en daardoor kon ik weer op weg naar mijn werk afspraak.

Nog meer zekerheid

  • Klanttevredenheid * 8,3

Elk jaar vraagt Route Mobiel aan al haar klanten hoe zij ons beoordelen. Uit het Klanttevredenheidsonderzoek scoort Route Mobiel scoort een 8.3 van 10 gebaseerd op 1.235 beoordelingen.

* Resultaten januari t/m december 2017.